ONZE EXPERTISE

CURSUSSEN

Helicon biedt diverse cursussen aan op verschillende niveaus. En hoewel het geen verplichting is, adviseren wij u om op ‘uw niveau’ in te stappen; afgestemd op uw kennis en ervaring. De cursus Beheer & Behoud zou u in deze als basiscursus kunnen zien. Bent u (relatief) nieuw in het vakgebied, start dan met deze cursus om zo een goed fundament te leggen. In de cursus Art Handling, maar ook de cursus IPM die wij momenteel ontwikkelen, kunt u zich verder bekwamen in specialistische kennisgebieden binnen de erfgoedwereld. Wanneer u deze cursussen succesvol heeft afgerond, is de cursus ‘CHV voor medewerkers’ een logische vervolgstap. In Collectie Hulpverlening is de eerder opgedane kennis (bijv. ten aanzien van materialen, schadefactoren, etc.) onontbeerlijk. In de cursus CHV voor coördinatoren leggen wij daar nog weer een laag bovenop door dieper in te gaan op de organisatie, de belangen en belanghebbenden rondom een CHV-actie en de coördinatie daarvan.

Nb; wanneer u reeds beschikt over diepere kennis en/of ervaring, of zelf op een ‘hoger niveau’ wenst in te stappen, dan staat het u uiteraard vrij daarvoor te kiezen.

Alle cursussen worden gegeven op onze locatie in Zoeterwoude. Wij kunnen deze ook op uw locatie geven en desgewenst helemaal op maat toespitsen op uw organisatie, uw situatie, uw collectie.

Neem voor uw specifieke wensen, vragen in deze contact met ons op: tel +31 (0)71 3030 940, mail: edu@helicon-cs.com

“Cursussen op verschillende instapniveaus;
standaard of op maat gemaakt; bij ons of op uw locatie.”

EDUCATIE

CURSUSSEN

Het cursusprogramma voor 2023 (het gehele jaar) wordt opgesteld. De definitieve data van onze overige cursussen (waaronder Beheer en Behoud (3 dagen), Art Handling Basis (2 dagen), Art Handling ‘Gevorderd’
(1 dag) vindt u in ons overzicht
. Volg ons op Linkedin om op de hoogte te worden gebracht. Uiteraard kunt u uw wensen nu al aan ons kenbaar maken via edu@helicon-cs.com

ART HANDLING
dinsdag 14 en 21 mei

2 DAGEN
Iedere vorm van Art Handeling, ook wel het hanteren van collectiestukken, objecten genoemd, brengt risico’s en uitdagingen met zich mee. In deze cursus leert u deze te herkennen en ze met effectieve oplossingen te minimaliseren. Dit doen we in een mix van het overdragen van theoretische kennis en hands-on praktijkoefeningen. Naast dat er geen standaard situaties (uitdagingen, risico’s) zijn, bestaat er ook geen één standaard oplossing. De kennis en vaardigheden die u opdoet, maar ook het inzicht in Art Handling, kunt u direct ‘op de werkvloer’ toepassen. De cursus wordt afgesloten met een praktijkoefening en een toets.
Doelgroep:

Iedereen die het (interne) transport van collecties, objecten uitvoert dan wel voorbereidt.

Data:
  • Dag 1: dinsdag 14 mei 2024
  • Dag 2: dinsdag 21 mei 2024
Locatie:
Helicon, Zoeterwoude
Kosten:
€ 550,- pp (ex BTW)

CHV voor MEDEWERKERS
dinsdag 28 mei en 4 juni

2 DAGEN
In de cursus Collectie Hulpverlening (CHV) voor Medewerkers behandelen wij verschillende calamiteiten waarmee u geconfronteerd kan worden. Wat u kan doen om het risico op een calamiteit te beheersen; en hoe u ‘moet’ handelen als ‘het’ toch gebeurt. Maar ook hoe u juist niet moet handelen. Een cursus waar zowel theorie als praktijk aan de orde komen. De afsluitende toets bestaat uit een theoretisch en een praktijk deel: de cursisten moeten objecten uit een calamiteit beredderen.
Doelgroep:

Iedereen die lid is, of wordt van een CHV-team.

Data:
  • Dag 1: 28 mei 2024
  • Dag 2: 4 juni 2024
Locatie:
Helicon, Zoeterwoude
Kosten:
€ 565,- pp (ex BTW)

CURSUSAANBOD

BASISCURSUSSEN

CURSUSAANBOD

VOOR GEVORDERDEN

Ik meld mij hierbij aan voor de cursus bij Helicon Zoeterwoude: