ONZE EXPERTISE

CURSUSSEN

Helicon biedt diverse cursussen aan op verschillende niveaus. En hoewel het geen verplichting is, adviseren wij u om op ‘uw niveau’ in te stappen; afgestemd op uw kennis en ervaring. De cursus Beheer & Behoud zou u in deze als basiscursus kunnen zien. Bent u (relatief) nieuw in het vakgebied, start dan met deze cursus om zo een goed fundament te leggen. In de cursus Art Handling, maar ook de cursus IPM die wij momenteel ontwikkelen, kunt u zich verder bekwamen in specialistische kennisgebieden binnen de erfgoedwereld. Wanneer u deze cursussen succesvol heeft afgerond, is de cursus ‘CHV voor medewerkers’ een logische vervolgstap. In Collectie Hulpverlening is de eerder opgedane kennis (bijv. ten aanzien van materialen, schadefactoren, etc.) onontbeerlijk. In de cursus CHV voor coördinatoren leggen wij daar nog weer een laag bovenop door dieper in te gaan op de organisatie, de belangen en belanghebbenden rondom een CHV-actie en de coördinatie daarvan.

Nb; wanneer u reeds beschikt over diepere kennis en/of ervaring, of zelf op een ‘hoger niveau’ wenst in te stappen, dan staat het u uiteraard vrij daarvoor te kiezen.

Alle cursussen worden gegeven op onze locatie in Zoeterwoude. Wij kunnen deze ook op uw locatie geven en desgewenst helemaal op maat toespitsen op uw organisatie, uw situatie, uw collectie.

Neem voor uw specifieke wensen, vragen in deze contact met ons op: tel +31 (0)71 3030 940, mail: edu@helicon-cs.com

“Cursussen op verschillende instapniveaus;
standaard of op maat gemaakt; bij ons of op uw locatie.”

EDUCATIE

CURSUSSEN

CHV voor COÖRDINATOREN
22 en 29 NOVEMBER

2 DAGEN
Een verdiepingscursus van de cursus Collectie Hulpverlening voor Medewerkers. We zoomen in op de CHV-organisatie; het CHV-plan; wie speelt welke rol tijdens een bereddering; welke externe, maar ook interne partijen vindt u op uw pad tijdens een calamiteit; etc. Uiteraard wordt ook een bereddering geoefend.
Doelgroep:

Iedereen die de verantwoordelijkheid draagt voor de organisatie, de mensen die zich dagelijks bezig houden met een collectie en/of depot, bewaarplaats.

Data:
  • Dag 1: 22 november 2022
  • Dag 2: 29 november 2022
Locatie:
Helicon, Zoeterwoude
Kosten:
€ 550,- pp (ex BTW)

CURSUSAANBOD

BASISCURSUSSEN

CURSUSAANBOD

VOOR GEVORDERDEN

Helicon Conservation Support
Over Helicon
Vacatures

Clusters
Collectie & Zorg
Kennis & Educatie
Gebouw & Depot

Inschrijven nieuwsbrief

© 2022 Helicon Conservation Support | Privacy- en cookieverklaring | Algemene voorwaarden

Ik meld mij hierbij aan voor de cursus bij Helicon Zoeterwoude: