ONZE EXPERTISE

CURSUSSEN

Helicon biedt diverse cursussen aan op verschillende niveaus. En hoewel het geen verplichting is, adviseren wij u om op ‘uw niveau’ in te stappen; afgestemd op uw kennis en ervaring. De cursus Beheer & Behoud zou u in deze als basiscursus kunnen zien. Bent u (relatief) nieuw in het vakgebied, start dan met deze cursus om zo een goed fundament te leggen. In de cursus Art Handling, maar ook de cursus IPM die wij momenteel ontwikkelen, kunt u zich verder bekwamen in specialistische kennisgebieden binnen de erfgoedwereld. Wanneer u deze cursussen succesvol heeft afgerond, is de cursus ‘CHV voor medewerkers’ een logische vervolgstap. In Collectie Hulpverlening is de eerder opgedane kennis (bijv. ten aanzien van materialen, schadefactoren, etc.) onontbeerlijk. In de cursus CHV voor coördinatoren leggen wij daar nog weer een laag bovenop door dieper in te gaan op de organisatie, de belangen en belanghebbenden rondom een CHV-actie en de coördinatie daarvan.

Nb; wanneer u reeds beschikt over diepere kennis en/of ervaring, of zelf op een ‘hoger niveau’ wenst in te stappen, dan staat het u uiteraard vrij daarvoor te kiezen.

Alle cursussen worden gegeven op onze locatie in Zoeterwoude. Wij kunnen deze ook op uw locatie geven en desgewenst helemaal op maat toespitsen op uw organisatie, uw situatie, uw collectie.

Neem voor uw specifieke wensen, vragen in deze contact met ons op: tel +31 (0)71 3030 940, mail: edu@helicon-cs.com

“Cursussen op verschillende instapniveaus;
standaard of op maat gemaakt; bij ons of op uw locatie.”

EDUCATIE

CURSUSSEN

Het cursusprogramma voor 2023 wordt opgesteld. Zodra de definitieve data van onze overige cursussen (waaronder Beheer en Behoud (3 dagen), Art Handling Basis (2 dagen), Art Handling Gevorderd
(1 dag), 
Klimaatbeheer (webinar 6 uur) bekend zijn zullen wij die o.a. via de site aankondigen. Volg ons op Linkedin om op de hoogte te worden gebracht. Uiteraard kunt u uw wensen nu al aan ons kenbaar maken via edu@helicon-cs.com.

ART HANDLING
18 en 25 APRIL

2 DAGEN
De cursus Art Handling geeft u inzicht in alle keuzes die u voor, tijdens en na een in- of externe verplaatsing van een collectie, ‘rondom’ een object moet maken zodat (schade-)risico’s tot een minimum worden beperkt. Wij nemen u niet alleen mee in de theorie achter deze keuzes, maar u voert ook praktijkoefeningen uit om de opgedane kennis te toetsen.
Doelgroep:

Iedereen die het interne transport van collecties, objecten uitvoert dan wel voorbereidt.

Data:
  • Dag 1: 18 april 2023
  • Dag 2: 25 april 2023
Locatie:
Helicon, Zoeterwoude
Kosten:
€ 550,- pp (ex BTW)

CHV voor MEDEWERKERS
28 februari en 14 maart

2 DAGEN
In de cursus Collectie Hulpverlening (CHV) voor Medewerkers behandelen wij verschillende calamiteiten waarmee u geconfronteerd kan worden; hoe u die voorkomt; en hoe u ‘moet’ handelen als ‘het’ toch gebeurt. Maar ook hoe u juist niet moet handelen. Een cursus waar theorie en praktijk aan de orde komen. In de afsluitende toets moeten de cursisten objecten uit een calamiteit beredderen.
Doelgroep:

Iedereen die de dagelijkse verantwoordelijkheid draagt voor een collectie en/of depot, bewaarplaats.

Data:
  • Dag 1: 28 februari 2023
  • Dag 2: 14 maart 2023
Locatie:
Helicon, Zoeterwoude
Kosten:
€ 565,- pp (ex BTW)

CHV voor COÖRDINATOREN
8 en 22 maart

2 DAGEN
Een verdiepingscursus van de cursus Collectie Hulpverlening voor Medewerkers. We zoomen in op de CHV-organisatie; het CHV-plan; wie speelt welke rol tijdens een bereddering; welke externe, maar ook interne partijen vindt u op uw pad tijdens een calamiteit; etc. Uiteraard wordt ook een bereddering geoefend.
Doelgroep:

Iedereen die de verantwoordelijkheid draagt voor de organisatie, de mensen die zich dagelijks bezig houden met een collectie en/of depot, bewaarplaats.

Data:
  • Dag 1: 8 maart 2023
  • Dag 2: 22 maart 2023
Locatie:
Helicon, Zoeterwoude
Kosten:
€ 595,- pp (ex BTW)

CURSUSAANBOD

BASISCURSUSSEN

CURSUSAANBOD

VOOR GEVORDERDEN

Ik meld mij hierbij aan voor de cursus bij Helicon Zoeterwoude: