HELICON CONSERVATION SUPPORT B.V.

OVER HELICON

Helicon Conservation Support is onderdeel van de Dutch Conservation Group. Samen met zusterbedrijven European Conservation Center (ECC) en Preservables Preservation Products (PPP), leveren wij de expertise (‘mensen’), een bewaaromgeving (‘condities’, ‘depots’) en verpakkingen, transport- en ophangsystemen (‘producten’) om cultureel erfgoed volhoudbaar en uitvoerbaar te beheren en te behouden voor onze erfgenamen.

“Helicon kan de zorg voor uw collectie, klein of groot,
in zijn geheel of deels, uit handen nemen.”

Dutch Conservation Group

MISSIE

De missie van de Dutch Conservation Group (DCG) en daarmee ook die van Helicon, ECC en PPP luidt:

De Dutch Conservation Group wil volhoudbaar beheer en behoud van ons (cultureel) erfgoed realiseren door het ontwikkelen en aanbieden van gespecialiseerde, professionele en kostenefficiënte collectiezorg. De ‘noden’ van het object, de (erfgoed)collectie zijn te allen tijde het startpunt van deze zorg. De gebruikte methoden en technieken moeten objectief meetbaar en controleerbaar zijn. DCG wil de (internationale) standaard zetten en zijn in collectiezorg.

HELICON

VISIE

Helicon Conservation Support (HCS) levert de kennis en de mensen om volhoudbare collectiezorg te realiseren in de museale, de archief, de private markt. HCS doet daartoe onderzoek naar en ontwikkelt en toetst (nieuwe) beheer en behoud methoden. HCS traint mensen werkzaam in het erfgoedveld hoe volhoudbaar beheer en behoud te organiseren en te realiseren. Daarnaast voert HCS deze zorg in praktische zin uit voor (in opdracht van) haar klanten.

VACATURES

Helicon is altijd op zoek naar goede mensen. Bent u van mening dat uw kennis, kunde en/of ervaring waardevol is voor onze organisatie en onze klanten; schroom niet een open sollicitatie te sturen naar info@helicon-cs.com.

Helicon Conservation Support is trots te mogen werken voor diverse musea, archiefinstanties, gemeenten, instellingen en particulieren.

Museum De Fundatie, Zwolle
Stadsarchief Breda
Gemeente Haarlem

Ik meld mij hierbij aan voor de cursus bij Helicon Zoeterwoude: